Rólunk

A magyarországi Természetes Családtervezési Tanácsadók (TCST) Munkaközössége 1992-ben alakult meg, ahol orvosok, pedagógusok, biológusok, pszichológusok és védőnők dolgoznak együtt. A munkaközösség vezetője Fekete Tamás, alelnöke pedig dr. Martos Tamás.

A TCST Munkaközösség szoros szakmai kapcsolatot tart fenn a német munkacsoporttal (Arbeitsgruppe NFP), aki az 1980-as évek elejétől az addig ismert leghatékonyabb természetes családtervezési módszerek tapasztalatait szintetizálta, és kifejlesztette a német tüneti-hőmérőzéses módszert, mai nevén Sensiplant.

A munkacsoport egy neves nőgyógyászokból, pedagógusokból és pszichológusokból álló kutatócsoport, melynek három vezetője: Prof. Dr. G. Freundl (Düsseldorfi Egyetem); Prof. Dr. S. Baur (Müncheni Egyetem); és Dr. U. Sottong (Arbeitsgruppe NFP Köln).

Már 20 éve oktató-tanácsadói munka folyik a Düsseldorfi és Müncheni Orvosegyetem Nőgyógyászati Klinikáinak, valamint a Freiburgi Egyetem Pedagógiai Tanszékének szakmai irányításával. A német munkacsoport 1986 óta folyamatosan közli kutatási jelentéseit, és különböző célcsoportok számára készült oktatási segédanyagait.

Mi itt Magyarországon a szoros együttműködésnek köszönhetően teljes egészében átvettük a németországi programot. Az itt használt munkafüzet is megfelel a német társának, a könyv fordítása pedig folyamatban van.

2000-2001-ben egy pályázat keretében lehetővé vált és lezajlott egy tanácsadó-képzés is, így ma 27 tanácsadó látja el feladatát országszerte. Mindannyian szívvel-lélekkel és teljes odaadással, hivatástudatból végezzük munkánkat.